tiistai 3. tammikuuta 2012

Ekat rokotukset takana

"Vanha" kuva intensiivisestä luunpureskelusta
Uudenvuodenaatosta selvittiin tosiaan ilman säikähdyksiä, mitä osattiin jo Diegon aiemman näytön perusteella vähän aavistella. Käytiin pikku pissalenkillä rakettien ampumisen aikaan ja Diego käyttäytyi ulkona melkein paremmin kuin koskaan! Se oli jostain syystä aivan järjettömän iloinen ja hyppeli vaan ilosta ilmaan joka toisella askeleella, ei kiskonut edes ihmisten perään. En tiedä voiko koira oikeesti pitää siitä rakettien paukkeesta ja välkkeestä vai mitä nappeja toi Diego oli ennne tota ulkoilua ottanut, kun oli niin riemukas :D Mutta hyvä näin, niin tulee tulevista uusistavuosistakin sitten helpompia!

Ollaan saatu vähän opettaa kuriakin taas tolla tyypille, se kun ei ole vieläkään ihan itsestäänselvyys miten toisinaan käyttäydytään... :) Diegolla on siis mm. tapana välillä innostuessaan ottaa hampaat käyttöön ja tästä kun sitä sitten komennetaan, niin Diegoa ehkä vähän ärsyttää moinen. Siinä saakin sitten vääntää hetken aikaa. Ollaan luettu (ja huomattu), että terriereille ei ehkä toimi parhaiten sellainen juupas-eipäs-väittely ja vääntäminen, kun siitä ei meinaa tulla loppua sitten millään. Ollaankin otettu sitten "ignoorauslinja" päälle tarvittaessa, eli jos riekkuminen jatkuu komennoista huolimatta, niin sitten Diego muuttuukin yhtäkkiä näkymättömäks meille. Sekös pikku parsonia ärsyttää ja sitten aletaan etsiä sellaisella tohinalla jotain toimintaa, joka herättäisi meidän huomion jälleen. Tähän sopii mainiosti minkä tahansa meidän vaatekappaleen etsiminen ja järsiminen. Siinähän on sitten pakko taas mennä nappaamaan asia pois sen suusta ja näin on taas Diego saanut vähän huomiota! Ollaankin siirtymässä tässä vähän toiseen tapaan. Eli eristetäänkin se vessaan hetkeksi kurittomuuden jälkeen. Näyttäis toimivan paremmin :) 

Ja älkää vaan nyt saako tästä mitään kauhukuvia, tota tapahtuu kuitenkin aika harvakseltaan. Muuten se on niin ihana ja toimintaa täynnä oleva poikanen, jolle on kivaa opettaa uusia asioita. Täytyy myöntää, että onhan siinä vähän enemmän haastetta ja hermojen kiristelyä kuin esimerkiksi Akussa aikoinaan, mutta haasteistahan me pidetään! On oikeesti hauska seurailla sen päähänpistoksia ja järjenjuoksua (silloin kun sitä on).

Käytiin tänään ekoissa rokotuksissakin. Eläinlääkärin pöytä oli perinteisen ankea, eli liukasta metallia. Mutta mitäs Diego siitä, siinähän se seisoi muina miehinä, vaikka eläinlääkäri välillä nosteli pöydän korkeuttakin. Muutenkin se oli yllättävän "cool", ei ollut niin riehakas eläinlääkäriä kohtaan verrattuna muihin ihmisiin. Ehkä se aavisteli, että toi tyyppi ei oo ihan niin kiva. Lääkärisetä sai ihan rauhassa tutkia Diegon ja hampaiden katsominenkin hoitui paremmin kuin kotona harjoitellessa. Itse piikin laittaminen ois voinut mennä vähän paremmin, sillä ensin se meni jotenkin väärään kohtaan ja jouduttiin laittaan uudelleen. Ekan yrityksen aikana Diego olikin vielä ihan jees, mutta sitten kun toinen pistosyritys tuli, niin täytyihän siinä vähän vingahdella.
Kaiken kaikkiaan tosi reippaasti meni meidän ensimmäinen eläinlääkärireissu, toivottavasti jatkuu samaan malliin.

Alla lyhyen videon avulla näytettynä mitä meinattiin edellisen tekstin Diegon kiipeilyillä :D

6 kommenttia:

  1. Ihana ihana ihana Diego! Tuo kiipeilyvideo toi mulle ihan mieleen meidän pentulaatikon ja siitä eka ylitys ekalta pennulta. Mutta arvaa muistanko kuka? ... no en, mutta tarkistan sen vielä. Teillä ei ainakaan aika käy pitkäksi Diegon kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Juu ei käy kyllä aika pitkäks Diegon kanssa :D Nyttenkin se just kävi nappaamassa pyykkitelineestä Eetun sukan... :)

    VastaaPoista
  3. Hei, hyvää Uutta Vuotta teille! Varsin mainiolta pakkaukselta kuulostaa tää teidän Diego! Ja näyttää syötävän suloiselta kans :)

    Tossa aiemmin kyselit, miten saada koiranpentu tykkäämään vähemmän ihmisistä... Eh, minä suuressa viisaudessani kyllä olen sitä mieltä, että hyvä vaan jos on avoin ihmisille, kyllä se siitä "tasoittuu" iän myötä, usko vaan. Eikähän pointti ole saada sitä tykkäämään ihmisistä vähemmän vaan tarvittaessa tykkäämään jostain muusta vielä enemmän. Ja hyvä jos on niin ahne, että ne namit kuitenkin kelpaa tässäkin vaiheessa. Eli ei mulla mitään ohjeita ole, mutta muistan että jopa Budan kanssa ajattelin silloin pentuna, ettei me koskaan pystytä ohittamaan ihmisiä ilman että se hinkuu ja hyppii sinne päin. Ja sekään ei mikään syliintunkija ole ollut sitten "isona".

    Hyviä vointeja ja iloisia pentuaikoja sinne!

    - Mari

    VastaaPoista
  4. Ehkä sun suuri viisautesi on kyllä ihan oikeassa :D Onhan se kiva, että se mielummin tykkää ihmisistä paljon, kun vihaa/pelkää niitä. Ja en ois kyllä uskonut, että Buda on kanssa ollut pentuna noin innokas ihmisiä kohtaan! Kun nyt se on aika sellainen "sopiva" just :) Eli ehkä Diegokin tosiaan kyllästyy vähän tän pentuintoilun jälkeen ihmisiin.

    Ja hyvät voinnit myös sinnepäin!

    Ps. Onkohan Buda saamassa jossain välissä pikkusiskoa/-veljeä?

    VastaaPoista
  5. Juu, ois paikka toiselle koiralle, kunhan osuis sopiva kohdalle. Mulla on aikamoinen pentukuume, jota ei todellakaan helpota tällaisten Diego-juttujen lukeminen ;D Budan kanssa on helppoa elää kun se on ainoona, mutta kyllä mä aion vielä hankaluuksia hankkia. Järjen ääni ei ole se vahvin ääni näissä pentujutuissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ei helpota näiden juttujen lukeminen... sun täytyy nähdä nää tilanteet käytännössä, niin sitten alkaa se kuume pikkuhiljaa laskemaan ;D Ei vaan, onhan ton menoa aika hauska seurailla. Tsemppiä hankaluuksien hankintaan, toivottavasti Buda sais pian kaverin!

      Poista